22.03.2011

Acces veri tabanini mysql cevirmek

Dosyamızı indirdikten sonra arşivden çıkarıyoruz. Klasörde bir çok dosya göreceğiz. Burdan MySQLMigrationTool.exe ‘yi çalıştırıyoruz.
Başlamadan önce db.mdb access veritabanımızın tablolarını görelim;
Ve dönüştürme işlemine başlayalım..
İlk iki adıma NEXT dedikten sonra aşağıdaki gibi bir pencere karşımıza geliyor. Bu pencerede çevirilecek veritabanı seçimimizi yapıyoruz. Çevirmeye çalıştığımız veritabanı türü ms access olsun. Seçtikten sonra aşağıya yeni bölüm açılacak.
Stored Connection kısmına birşeyler yazalım. Database File kısmından ise access veritabanımızın yerini gösterelim. Veritabanı dosyamızda şifre yoksa Username ve Password kısmını geçiyoruz. (+) ‘ya tıklayıp OK ‘a tıkladıktan sonra NEXT diyip ilerleyelim.
Daha sonra çevirme yapacağımız veritabanı türünün ayarlarını yapacağımız ekran geliyor karşımıza.
Stored Connection kısmına yine birşeyler yazalım. Hostname kısmına localhost yazıyoruz. Kullanıcı adı ve şifre kısmınada localhost serverimizin kullanıcı adını ve şifresini yazıyoruz. Eğer face=Arial color=#333333Wamp Server kullanıyorsanız varsayılan kullanıcı adınız rootşifreniz işe boş olacaktır. NEXT diyip ilerliyoruz.
Karşımıza veritabanı testimizin başarılı olduğunu söyleyen bir ekran gelecektir.
NEXT diyip bunuda geçiyoruz. Karşımıza gelen yeni ekranda veritabanımızı seçip NEXT diyoruz.
Sonra karşımıza gelen bütün pencerelere NEXT diyip hiçbirşey değiştirmeden ilerliyoruz. En sonunda herşeyin başarılı olduğunu söyleyen ve bize dönüştürülmüş veritabanımızın sql kodlarını veren en son penceremiz geliyor. Bunuda FINISH diyerek bitiriyoruz..
phpMyAdmin‘imize giriyoruz. Wamp Server kullanıcıları face=Arial color=#333333http://localhost/phpmyadmin/ linkinden girebilirler.
Gördüğümüz gibi db dosya adlı Access veritabanı dosyamız phpmyadminimizde mysql veritabanı olarak oluşturulmuş ve tablolarımızda içerikleriyle beraber eksiksiz bir şekilde tamamdır.
İşinize Yaraması Dileğiyle Vesselam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder