23.03.2011

MERHABA HAYAT

Merhaba eL-Hayat


Hayattir bu Ne yapabilirsinki?Toru Topu 5 harfdir Fakat 5 harflede bitmedigi kesindir.ilk harfinde (H)erseyi icinde bulundurur Ikinci Harfinde

(A)mactir hayat ya sevgili ucundu harfinde ne oldugunu kestirebilirmisin?

(Y)asam (Y)aris (Y)okluk (Y)ar (Y)anmak (Y)akaris yada Artik sen ne dersen...

Hayatin 3cu harfi neye vasildirki?

veya sunu hic dusundukmu 3cu harfden sonraki geleni?

(A) nedirki 4 cu kelimesindeki (A)askmidir kerametmidir?

Asksa biz bu hayatin neresindeyiz askami hasretiz yoksa askmi bize hasret.Hasret dedikde hayatla ayni basharflerini tasimakda ne tuhaf degilmi?tuhaf dersek abes tesaduf dersek inanmamis oluruz.tesadufu tuhaf deyipde kaderi gozardi edemeyiz aslinda kader hayatin 5ci kelimesi nedirki (T)ecrube (T)utkumu (T)ukenismi ? Gel Sen Adini Koy engin denizlerde pervarsiz ve mecalsiz yuzerken.

Belkide nicedir tarifsizken ben ne olarak sifatlandirabilirizki?

Bizler Hayati Gamsiz olarak sifatlandiriken yinede birakmayiz ne dilden ne sozden (ELDE VaR HAYAT DEMEYI)

aci ve tatli huzun ve sevinc dert ve gam herbir kelimenin duz ve zit hali sende barinmakda hersey sana baki olan rabbim Bizler hayata merhaba diyenlerdenmiyiz elveda diyenlerdenmi....Belkide mucellaya tabi tutulanlardaniz.

gel gorki cogu insan belirli bir yasta ruhen ve bedenen òlurken mevlanin dedigi gibi òlmeden once òlunuz sozunu suan daha iyi anlamakdayim.





"inna Lillahi ve inna ileyhi raciun" ALLAH'dan Geldik ve ona donecegiz.hayat sen oyle birseysinki cogu sey insanin gozune girmesken fazlada olmasada aza tabi tutulsada gonule girende var olup o hep gonul magbetinde en guzel yerde muhafaza edilmekde ve gonlumuzu sarmakda ne mutlu degilmi bizlere ?

dert huzun olsada mevlananin dedigi gibi dertli iken yapilan dua gonulden kopandir diye.

bu bizim en guzel sahip olduklarimizdan bir nimettir.

ALLAH c.c azze ve celle olan rabbim ne guzel buyurmusdur ben kirik kalplerde ve huzunlu gonullerde bulunurum diye cok sukurki hayata karsi en guzel maneviyatimiz gonlumuzde. cok sukur elhamdulillah.

Yani Hayat herne kadar ansizin sirtimizdan tutup hernereye suruklesende tutup bizi baska denizlere atsanda muammasina nail olmasakda herne kadar gel gorki hicbiryere sigmayan gonlumuze sigmakda ve onun bize vasil ettigi sevgilere nail olmaktayiz...

Bizler aci ve huznu kalbimizde "tavaf" ederken sevgimizi gonlumuze verdik sukutu dilimize LAL edip huzuru aramakdayiz.

ahde ve vefa sevgisinden herne kadar uzak kalsakda simdiye kadar insallah bundan sonra sevdiklerimizle hep beraber olur gelmemis yarinlardan sikayetci olmayiz.herkim olursa olsun nerede mutlu ise orda olmaLi...

Ya Rabbim sen bizlere sevdiklerimize karsi vefasiz cikartma ve kadir kiymet bilenlerden nasip et.(amin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder